Wat is een smarthome

Wat is een smarthome?

Wat is een smarthome? De technologie gaat snel vooruit en we krijgen steeds meer de mogelijkheid om dingen in ons leven te automatiseren. Zo ook veel apparaten in huis. In dit blogbericht vertel ik je wat een smarthome is en waarom het een goed idee is om er gebruik van te maken. Het hebben van een slim huis brengt veel voordelen met zich mee. Maar welke apparaten zijn er dan precies? Dat lees je in dit blogbericht.

Wat is een smarthome?

Een smarthome zorgt er vooral voor dat jij zo comfortabel woont in je huis. Dat kan betekenen dat je gordijnen automatisch sluiten op een vastgestelde tijd, je robotstofzuiger volgens een vast programma je huis doorgaat of dat het klimaat in huis automatisch geregeld wordt.

Er komen steeds meer producten bij en het wordt ook nog eens steeds goedkoper. Steeds meer mensen nemen bijvoorbeeld een Google Home apparaat in huis om via dat apparaat alle apparaten die daarmee gekoppeld kunnen worden te bedienen.

Het bedienen hiervan gaat ook niet meer met knopjes of een touchscreen maar met je stem.

Bekijk hier wat er al mogelijk is: 

Je kunt Google dan simpelweg vragen of de verlichting aan mag of dat de thermostaat op 21 graden gezet kan worden. Enkele jaren geleden hadden we ons niet eens kunnen bedenken dat we veel apparaten kunnen bedienen met onze stem vanaf de bank.  Toch is de technologie zo snel vooruit gegaan dat het nu echt mogelijk is.

Maar welke apparaten kun je er nu voor gebruiken en waar moet je rekening mee houden bij het koppelen van deze apparaten? Daar komen we zo op terug.

Bekijk hier een een overzicht van de smart home apparaten van Coolblue>>

 

Smarthome apparaten

Ondanks dat smarthome nog niet zo lang geleden op de markt is gekomen, neemt het aantal producten waaruit je kunt kiezen toe. Je hebt nu al een oneindige keuze aan smarthome producten. Maar welke producten moet je dan kiezen? Welke heb je echt nodig en waarom zou je het aanschaffen? Het ligt er maar net aan welke wensen je hebt.

Hieronder geef ik je meer informatie over de verschillende smarthome mogelijkheden.

Smart verlichting

Slimme verlichting

Met de nieuwe technologie hoef je niet meer naar de lichtschakelaar te lopen om je verlichting aan te doen. Tegenwoordig kan dat gewoon met je smartphone of zelfs spraakgestuurd. Om gebruik te maken van smart verlichting heb je wel een startpakket nodig. Maar als je die eenmaal geïnstalleerd hebt, kun je al je verlichting daarop aansluiten. Zo hoef je nooit meer van de bank af om je verlichting aan of uit te doen en kun je zelfs op afstand even een lampje aandoen als je later thuis komt dan gepland en je huisdier in het donker zit.

Bekijk hier alle smartverlichting >>

Slimme stekkers

Slimme stekkers

 

Zelfs als je nog geen smarthome hebt of een startpakket hebt aangeschaft, kun je je huis met slimme stekkers nog slim maken. Deze stekkers stop je eenvoudig in het stopcontact waardoor het ineens te bedienen is met je smartphone.

Als je een Smarthome startpakket te duur vindt zijn slimme stekkers een prima alternatief. Zo kun je toch je apparaten en verlichting op afstand bedienen, zonder dat je daarvoor je huis direct helemaal smart hoeft te maken.

Bekijk hier alle Slimme stekkers >>

 

Smart Home Gadgets

 

Smarthome gadget zijn slimme hebbedingetjes die je in huis wilt hebben. Deze gadgets kunnen een Google Home apparaat zijn maar ook een zelf sproeiende plantenbak. Als jij benieuwd is welke slimme smarthome Gadgets er allemaal zijn raad ik je aan ze hier eens te bekijken. 

 

 

Complete smarthome pakketten

Smarthome pakket

Als jij van plan bent om je hele huis smart te maken dan is een compleet smarthome pakket jouw totaal oplossing. Hiermee heb je direct alles dat je nodig hebt om je huis smart te maken en zou je dat later nog aan kunnen vullen met extra apparaten. In een smarthome pakket zijn de volgende onderdelen meestal aanwezig:

  • wifi speaker
  • Slimme thermostaat
  • Slimme verlichting
  • Google home pakket

Zo heb je direct al een groot gedeelte van je huis smart gemaakt. Daarnaast kun je ook nog extra elementen toevoegen zoals een slim alarmsysteem, slimme deurbeveiliging en nog veel meer.

Bekijk hier alle Smarthome pakketten >>

 

 

Wat zijn de voordelen?

De voordelen van het maken van een smarthome is vooral dat het je allemaal een stuk makkelijk wordt gemaakt. Zo hoef je niet meer van de bank af om je verlichting te bedienen, je thermostaat een paar graden hoger te zetten of zelf je wasmachine aanzetten.

Voor nu staat de smarthome technologie ondanks dat je al heel veel kunt in de kinderschoenen. Maar ik geloof dat het met de jaren zal toenemen en dat jij alle apparaten in huis kunt bedienen met je stem.

Het hebben van smarthome apparaten in huis maakt je leven vooral gemakkelijker. Toen ik voor het eerst een robotstofzuiger in huis nam had ik daar nog niet zo veel vertrouwen in. Maar nu ik eenmaal gewend ben om niet meer te hoeven stofzuigen wil ik niets liever meer.

Conclusie

Het nemen van een smarthome brengt veel voordelen met zich mee en maakt het wonen in je huis comfortabeler. Hoewel Smarthome nog steeds in de kinderschoenen staat, is er al wel heel veel mogelijk. Het beste dat je kunt doen is starten met een startpakket. Hierbij heb je direct een aantal smartproducten die je kunt aansluiten en kun je dat later nog uitbreiden.

Daarnaast is het goed om te weten dat veel smarthome producten universeel zijn en dus gebruikt kunnen worden op verschillende smarthome systemen. Ook is de prijs van smarthome producten sinds het begin al een stuk goedkoper geworden.

Klaar om je smarthome te maken? Neem dan eens een kijkje bij de afdeling smarthome van Coolblue. Hier heb je ruime keuze uit smarthome producten. Ook kun je deze producten in sommige gevallen laten installeren door Coolblue. Zo kom je zelf niet aan het klussen.

Bekijk hier de smarthome producten van coolblue >>

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *