wat is een smarthome app

Wat is een smarthome app?

Wat is een smarthome app? Met een smarthome app bedien je makkelijk alle slimme apparaten in huis.  Je gebruikt hiervoor verschillende apps op basis van je eigen voorkeur zoals: Alexa, SIRI of Google Assistent.

Ook kun je steeds meer apparaten verbinden met het internet en zo op afstand bediend worden. Hier lees je wat je precies met de app kunt en welke apparaten je erop aan kunt sluiten. Lees meer.

Wat is een smarthome app?

Als je veel apparaten verbindt met het internet in huis, is het handig dat je alles kunt besturen met een app. Als je Android hebt is Google Assistent daarvoor een goede oplossing, Bij Apple gebruik je SIRI en daarnaast heb je ook nog het systeem van Amazon dat Alexa heet.

Met deze app kun je dan alle slimme apparaten in huis bedienen. Als je dan in bed ligt en je bent vergeten de verlichting uit te schakelen, kun je dat gemakkelijk nog even doen via je smartphone.

Daarnaast kun je ook het gehele proces automatiseren. Je kunt dan automatisch op bepaalde tijden de verlichting laten aanspringen of de verwarming een paar graden hoger zetten.

Wat is een smarthome

Ondanks dat smarthome nog in de kinderschoenen staat is er al heel veel mogelijk. Zo is het zelfs al mogelijk om gordijn systemen te kopen die je op afstand kunt openen en sluiten. Ook zijn er slimme koelkasten waarmee je gemakkelijk de voorraad kunt beheren of zelfs tv op kunt kijken.

Telkens komen er weer slimme apparaten bij die jij kunt verbinden aan je smarthome app. Zo wordt je leven steeds makkelijker en luxer gemaakt.

Slimme thermostaten

Een van de eerste slimme apparaten die op de markt verschenen zijn slimme thermostaten. Met deze thermostaat kun je automatisch het klimaat in huis laten regelen. Een slimme thermostaat is vooral gemaakt om je te helpen bij het besparen van energie.

De kans is groot dat als jij van huis weggaat, jij de verwarming lekker op 19 graden laat staan. Met een slimme thermostaat hoef je je daar geen zorgen meer om te maken.

 

Je kunt dan automatische schema’s instellen waardoor de thermostaat de temperatuur naar 15 graden brengt als je naar je werk gaat.

Ook kun je instellen dat als jij op basis van locatie dichterbij komt de thermostaat de temperatuur weer naar omhoog brengt.

Hierdoor verbruik je minder energie als je niet thuis bent en scheelt je dat veel geld op jaarbasis. Bekijk hier alle slimme thermostaten >>

Slimme wasmachines

Vroeger had je nog niet veel keuze uit wasprogramma’s en had je als je nog wat vergeten was om te wassen pech. Tegenwoordig zijn wasmachines flink vernieuwd en kun je nu voor elke soort was een ander programma draaien.

 

Daarnaast is het tegenwoordig zelfs mogelijk om je wasmachine aan te zetten via een app. Dat is handig als je net de deur uit bent gegaan en vergeten bent je wasmachine aan te zetten.

Daarnaast kun je tegenwoordig makkelijk nog wat extra was toevoegen terwijl de wasmachine al begonnen is met wassen.

Ook heb je tegenwoordig vaak een extra opening waar je snel nog even wat ondergoed en sokken aan kan toevoegen.

De wasmachines zijn er flink op vooruit gegaan en daarom is het zeker een goed idee om een slimme wasmachine aan te schaffen als je een nieuwe wasmachine koopt. Bekijk hier alle slimme wasmachines >>

Slimme koelkasten

Naast slimme wasmachines kun je nu ook slimme koelkasten kopen. Een slimme koelkast is vaak voorzien van een display waar je de voorraad kunt bijhouden, boodschappenlijstjes kunt toevoegen of agenda’s kunt delen.

Daarnaast is het vaa

 

k ook mogelijk om televisie te kijken via je koelkast. Zo kun je YouTube opstarten en zo een gerecht bereiden terwijl je meekijkt hoe het moet. Daarnaast is het in sommige gevallen ook mogelijk om de voorraad bij te houden en vervolgens te verzenden naar je supermarkt.

Hiermee kun je dan je boodschappen makkelijk thuis laten bezorgen. Dat scheelt je veel tijd en moeite.

 

Bekijk hier alle slimme koelkasten >>

Robotstofzuigers

Stofzuigen zou je eigenlijk iedere dag moeten doen, maar vaak kom je er gewoon niet aan toe. Je bent de hele dag van huis geweest om te werken en moet daarna direct de keuken in om nog te koken. Na het eten is de avond al zo goed al voorbij en heb je niet veel zin meer om ook nog de stofzuiger door het huis te halen.

Ook daarvoor is een hele slimme oplossing bedacht; namelijk een robotstofzuiger. Dit is een robot die geheel zelfstandig je huis doorgaat om de vloer te stofzuigen.

In het begin was een robotstofzuiger nog niet goed genoeg en moest je vaak nog achter je robotstofzuiger aan voor bijvoorbeeld de hoekjes. Maar tegenwoordig heb je met een robotstofzuiger geen omkijken meer naar het stofzuigen van je woning.

Als je weinig tijd hebt en er niet op zit te wachten om ook nog te moeten stofzuigen, is het een goed idee om eens te kijken naar een robotstofzuiger. Er zijn veel verschillende soorten, maar vrijwel alle nieuwe modellen zijn tegenwoordig goed genoeg om de taak van je over te nemen.

De beste modellen rijden zelfs automatisch terug naar het laadstation als de accu bijna leeg is. Hierdoor hoef je alleen maar in te stellen hoe vaak je wilt dat de robotstofzuiger zijn werk doet.

Bekijk hier alle robotstofzuigers >> 

Slimme verlichting

Een van de slimme apparaten die de meeste mensen wel kennen is slimme verlichting. Dit is verlichting dat je kunt bedienen met je smartphone of bijvoorbeeld Google Home (assistent). Een van de meest bekendste systemen voor slimme verlichting is Phillips Hue. Naast Phillips komen er steeds meer andere merken bij die ook prima zijn.

Als jij je verlichting wilt bedienen op afstand raad ik je zeker aan om eens te kijken naar slimme verlichting. Je hebt de verlichting in allerlei kleuren en zijn vaak geschikt voor diverse soorten lampen.

Daarnaast zijn er ook startpakketten te koop waardoor je in een keer je hele huis hebt voorzien van slimme verlichting.

Smart lampen

Bekijk hier alle slimme verlichting >> 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *