Wat is een slimme rookmelder?

Heb jij al een slimme rookmelder in huis? Veel huishoudens zijn er niet op voorbereid als er brand ontstaat. Ze worden niet gewaarschuwd en hebben dus geen idee dat ze gevaar lopen.

Het regelen van de brandveiligheid in huis is super belangrijk. Als je dan toch je brandveiligheid gaat regelen, kun je het net zo goed professioneel aanpakken.

Een slimme melder bewaakt je huis 24 uur per dag en 7 dagen in de week. Niet alleen op ontwikkeling van rook, maar ook koolmonoxide niveaus worden meegenomen.

Ben je benieuwd wat een slimme rookmelder precies is en waarom het zo belangrijk is? Lees dan verder.

Wat is een slimme rookmelder?

Een rookmelder is onmisbaar in je huis. Het zorgt er namelijk voor dat jij op tijd wordt gewaarschuwd als er rookontwikkeling plaats vindt in je huis. Vroeger gingen rookmelders af bij welke vorm van rook dan ook, maar sinds de komst van slimme rookmelders, zijn deze apparaten een stuk selectiever geworden.

Er zijn heel veel verschillende slimme rookmelders. De meest slimme rookmelders zijn verbonden aan je smarthome installatie.

Wat voor heel bijzonder is aan een slimme rookmelder is dat deze is verbonden met wifi. Daarnaast signaleren slimme rookmelders niet alleen rook, maar ook koolmonoxide.

Wat zijn de voordelen van een slimme rookmelder?

Een van de grote voordelen van een slimme rookmelder is dat deze verbonden zijn met wifi. Dit maakt het mogelijk dat je ook op de hoogte bent van de stand van zaken op het moment dat je niet thuis bent.

Het zou namelijk kunnen dat de slimme melder afgaat terwijl je niet thuis bent, als je dan geen slimme melder zou hebben, zou je er pas achter komen op het moment dat je gebeld wordt door bijvoorbeeld je buren in geval van brand.

Met een slimme rookmelder is dat verleden tijd. Je krijgt namelijk een berichtje op je telefoon op het moment dat de slimme rookmelder iets signaleert.

Daarnaast is een groot verschil bij een slimme rookmelder in tegenstelling tot een traditionele rookmelder, dat de slimme rookmelder continu blijft meten. Ook heb je met een slimme rookmelder vrijwel geen last van een vals alarm.

Als je daadwerkelijk een melding krijgt, kun je er vrijwel zeker vanuit gaan dat er ook daadwerkelijk wat aan de hand is en direct actie ondernemen.

Slimme rookmelders kunnen gekoppeld worden aan veel verschillende smarthome installaties. Daarnaast kan een slimme rookmelder ook samen werken met een slim alarmsysteem, of een brandmeldinstallatie.

Welke slimme rookmelder kun je het beste kiezen?

Er komen steeds meer slimme rookmelders op de markt. De ene rookmelder is nog meer geavanceerd dan het ander. Maar welke slimme rookmelder kun je dan het beste kiezen? Een van de beste slimme rookmelders die wij hebben geselecteerd zijn:

De NEST Protect Slimme rookmelder

FireAngel W2-LFS-630-EUT

EVE SMOKE

Simpele installatie

Slimme rookmelders zijn over het algemeen makkelijk te installeren. De meeste slimme rookmelders zijn zelfs plug Play.

Klik hier om de Nest Protect aan te schaffen bij Coolblue >>

Dat betekent dat je niets anders hoeft te doen dan de slimme rookmelder aan het plafond te hangen nadat je de batterijen hebt geplaatst.

Waar rook is, is vuur!

Het is altijd een goed idee om een slimme rookmelder in huis te halen. Hiermee zorg je ervoor dat je bijvoorbeeld gewekt wordt als er ‘s nachts rook ontwikkelt.

Rook is namelijk een sluipmoordenaar en het is daarom fijn dat je wordt gewaarschuwd mocht er rook zijn in huis.

Wat is een slimme rookmelder

Daarnaast is het ook een goed idee om de gezegde “waar rook is, is vuur” te onthouden. In veel gevallen ontstaat er kort nadat de rookontwikkeling plaatsvindt ook een brandhaard. Soms is deze brandhaard zichtbaar, maar het kan ook op een plek ontstaan waar je het nog niet direct ziet.

Mocht je in een situatie komen waarbij een kleine brand ontstaat, probeer dan altijd zo snel mogelijk de brandhaard te blussen.

Mocht het daarvoor al te laat zijn, breng jezelf en je gezin dan altijd eerst in veiligheid en bel dan zo snel mogelijk de brandweer.

Bekijk onze slimme rookmelders

Ben je van plan om een slimme rookmelder te kopen? Neem dan eens een kijkje in onze webshop. Wij hebben namelijk alleen de beste slimme rookmelders geselecteerd. Zo weet je zeker dat als je een rookmelder koopt, je ook een goede rookmelder in huis haalt.

De keuze uit slimme rookmelders is enorm, Toch zijn vrijwel alle slimme rookmelders een uitstekende keuze.

Als je thuis al een smarthome installatie hebt, is het een goed idee om te controleren of de slimme rookmelder gekoppeld kan worden met je smarthome installatie.

Je weet nu waarom het zo belangrijk is om een rookmelder in huis te hebben. Een slimme rookmelder geeft je zelfs nog 1 stap voorsprong mocht het noodlot je treffen.

Bekijk hier direct ons aanbod in slimme rookmelders en installeer het apparaat zo snel mogelijk! Veiligheid staat voorop. Dat gaat zeker goedkomen met een slimme rookmelder.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *