Wat is de beste slimme deurbel

Wat is de beste slimme deurbel?

Als je al even op zoek bent naar een slimme deurbel is de kans groot dat je al veel verschillende bent tegengekomen. Maar wat is nou precies de beste slimme deurbel en waarom? In dit artikel delen we onze mening op basis van een AD bericht en onze eigen mening. Voor ons is de NEST HELLO de beste slimme deurbel. Maar als we zelf bepaalde functies zouden mogen kiezen zou dat vooral Night vision en bewegingsdetectie zijn. Hier lees je er meer over.

Wat is een slimme deurbel?

Een slimme deurbel laat je zien wie er voor je deur staat zonder dat je daarvoor naar de deur hoeft te lopen. Natuurlijk is dat vooral fijn in de avond en nacht omdat je dan geen idee hebt wie er voor je deur staat en je wilt niet vervelend verrast worden.

Slimme deurbellen zijn er in allerlei soorten en maten en het ligt er maar net aan welke functies voor jou belangrijk zijn. In dit blogbericht vertellen we je wat de beste slimme deurbel is en welke keuze je hebt in verschillende functies.

 

Wat is de beste slimme deurbel?

Eigenlijk zijn er maar twee slimme deurbellen die alle concurrentie verslaan. Dat zijn de slimme deurbellen van RING en NEST.

Uit een test van het AD is gebleken dat de NEST de absolute winnaar is van de slimme deurbellen. In de test van het AD zijn verschillende aspecten getest zoals:

  • Hardware
  • Installatie
  • Funcionaliteit
  • Abonnement
  • Integratie met andere apparaten

Allereerst is er door AD gekeken naar de Hardware van beide apparaten. Hierbij is het geluid, het beeld en de microfoon getest. Ondanks dat beide camera’s breed uitkijken, heeft de Nest een veel scherper beeld en wint het daarom op het vlak van Hardware.

Daarna is er gekeken naar de installatie van beide apparaten. De installatie van beide apparaten is niet makkelijk. Dat komt omdat de slimme deurbellen moeten worden aangesloten op het stroom van de oude deurbel. Voor iemand die niet technisch is, kan dat behoorlijk lastig zijn. Om de deurbel vervolgens te laten werken moet er een transformator in de Meterkast aangebracht worden. Hier heeft de RING gewonnen omdat deze standaard zo’n transformator mee levert.

Wel is het een goed idee om de slimme deurbel te laten installeren door een professional. Als je de transformator namelijk niet goed aansluit werkt de deurbel niet.

Na de installatie is de functionaliteit gecheckt. Hoewel de basisfuncties volgens het AD identiek zijn, heeft de Nest het voordeel dat het opnames automatisch opslaat in de cloud. Het nadeel daaraan is wel dat hierdoor de verbinding wat trager kan worden omdat de deurbel continu aan het uploaden is.

Bij de Ring wordt er alleen opgenomen als er beweging wordt gedetecteerd. De Nest is ook hier de absolute winnaar omdat je hier een boodschap kunt inspreken voor bijvoorbeeld de bezorger van je pakketje waar hij het pakket mag achterlaten als je niet huis bent.

Uiteindelijk heeft het AD beslist dat de NEST Hello de absolute winnaar is op alle bovengenoemde punten. Lees het volledige artikel hier >> 

Naast de NEST en RING zijn er nog heel veel andere soorten slimme deurbellen. Het is daarom een goed idee om ook naar andere merken te kijken.

 

Hoe werkt een slimme deurbel?

Een slimme deurbel is een deurbel met camera en functionaliteiten zoals het spreken met de persoon voor de deur of het opnemen van beweging. Een slimme deurbel werkt altijd in combinatie met een smartphone.

Zodra iemand aan je deur staat en op de belknop van je slimme deurbel klikt, krijg jij een notificatie op je smartphone en kun je daarmee direct de camera en het geluid activeren.

Zo kun je dus overal waar je bent op afstand communiceren met wie er voor je deur staat. Wel heeft een slimme deurbel een nadeel. Dat is namelijk dat als jij niet thuis bent en de batterij van je telefoon leeg is, je er niets meer aan hebt.

Gelukkig zijn er ook slimme deurbellen die voor je opnemen wie er allemaal aan je deur is geweest. Zo kun je de bekende mensen later een appje sturen of even terugbellen.

Verschillende functies

Verschillende slimme deurbellen hebben verschillende functies. Niet alle slimme deurbellen zijn ook daadwerkelijk even slim. Daarom is het een goed idee om te een goed balans te vinden tussen prijs en kwaliteit.

De goedkoopste slimme deurbel is niet altijd de beste en de duurste ook niet. Hieronder een aantal belangrijke functies waarover een goede slimme deurbel dient te beschikken.

Beeld opslaan

Een van de belangrijkste elementen voor een slimme deurbel is dat het beeld moet kunnen opslaan. Het voordeel hiervan is dat als je even niet in de gelegenheid was om je app notificatie te beantwoorden, je later als nog kunt zien wie er voor je deur stond.

Bekabeld of met Wifi

Als je op zoek gaat naar een slimme deurbel heb je twee verschillende mogelijkheden wat betreft de verbinding. Bekabeld en via WIFI.

Hoewel WIFI lekker makkelijk lijkt, zou ik zelf gaan voor een bekabelde verbinding. Niet alleen is de verbinding dan veel beter en heb je vaak beter beeld, WIFI is vaak nog wel storingsgevoelig. Dit kan ervoor zorgen dat het apparaat niet altijd optimaal werkt.

Natuurlijk is het verschil in de twee slechts een persoonlijke voorkeur en zou ook de verbinding via WIFI prima moeten werken.

Night vision

Voor mij is Night vision op een slimme deurbel echt een must. Vooral in de avond en nacht ga je liever niet naar de deur als de deurbel gaat. Het zou dan jammer zijn als je in de avond en nacht niet de camera kunt gebruiken omdat er geen nacht visie opzit.

Natuurlijk kun je ook de buitenlamp aan doen voordat je de camera bedient. Maar in sommige gevallen reflecteert het ligt op de camera waardoor je nog steeds slecht zicht hebt. Daarom is nacht visie voor mij een zeer belangrijk aspect voor een slimme deurbel.

Bewegingsdetector

Als laatste wil ik nog even de bewegingsdetector noemen. Sommige slimme deurbellen zijn uitgerust met een bewegingsdetector. Dat betekent dat als er iemand langs de camera loopt, deze beelden automatisch worden opgenomen.

Zo houdt je goed in de gaten wie er allemaal bij je woning komt. Niet altijd is een bewegingsdetector handig. Als je voordeur bijvoorbeeld direct aan een openbaar voetpad loopt, dan is het niet handig om een bewegingsdetector te hebben. Telkens als er een voetganger voorbij loopt, wordt dit automatisch opgenomen.

Bij sommige slimme deurbellen moet je een betaald abonnement nemen om een bepaalde hoeveelheid data op te kunnen nemen. Als je dan steeds dingen aan het opnemen bent die er niet toe doen, is dat natuurlijk zonde van het geld.

Slimme deurbel kopen bij Coolblue

Als je op zoek bent naar een goede slimme deurbel die aan alle bovenstaande criteria voldoet, raad ik je aan om eens op de website van Coolblue te kijken. Via de onderstaande link heb ik een selectie slimme deurbellen voor je gemaakt die aan alle bovenstaande eisen voldoen.

Klik hier om de geselecteerde slimme deurbellen te bekijken >>

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *