Philips Hue Being Plafondlamp Aluminium

Slimme verlichting klikaanklikuit

In begin vorige eeuw hadden we nog niet eens verlichting in huis. Ja, we hadden het wel maar door middel van kaarsen. Daarna werden het olielampen. Het was heel gezellig in huis die kaarsen en olielampen, maar wel erg gevaarlijk natuurlijk.

Het veroorzaakte snel brand en bovendien het was niet echt heel erg gezond. Er zijn daarna gloeilampen gekomen. Deze zijn ontwikkeld door de Philips. Dit was natuurlijk de uitvinding van die eeuw.

Geen vervelende kaarsen meer, of olielampen die stonken. Minder gevaar en risico in je huis. Dat is natuurlijk dat elk huishouden verlangt. Daarna is het heel snel gegaan en de gloeilamp werd immens populair. Toch kwam men er in de verkoop van e eeuw achter dat het veel energie kost zo’n gloeilamp. Nadelig voor je portemonnee en voor het klimaat.

Daarom is men toen een spaarlamp gaan ontwikkelen. Deze was beduidend goedkoper en beter voor het milieu. Hij was niet zozeer goedkoper in aanschaf, maar wel in energieverbruik. Er kwamen veel soorten lampen en veel soorten verlichting. De wereld werd er steeds innovatiever mee. Zodoende kwam er deze eeuw waar we nu in zitten LED verlichting.

Dit is zeer voordelig voor je portemonnee en het is ook nog eens goed voor het klimaat. De verrichting van tegenwoordig speelt zichzelf ook in op de ontwikkelingen. Zo heb je verlichting die je met je app kunt bedienen of die je instelt wanneer deze aangaat. Verder heb je het klikaanklikuit systeem.Dit is een immens populair systeem, daar lichten we in het artikel graag meer verder over toe.

 

Wat het  KlikAanKlikUit systeem zo geweldig maakt!

In de moderne woonkamer vind je nu continu allerlei draadloze verbindingen die worden gelegd. Denk aan bijvoorbeeld een wifi-router, een dect-telefoon en apparaten die via bluetooth communiceren met elkaar.

Het is dus ook een logische stap om de verlichting ook op deze wijze te laten communiceren. Er is natuurlijk niets mooier dan het systeem op perfecte wijze te laten communiceren en gebruik te maken van de snufjes van de moderne tijd.

Een van de eenvoudigste maar populairste methoden is het systeem van KlikAanKlikUit. Het bedrijf levert:

wandschakelaars, stekkerdoos ontvangers, fitting schakelaars en dimmers. Voor de draadloze communicatie wordt de 433MHz-frequentie gebruikt. Toch was het systeem nog niet helemaal waterdicht.

Om de communicatie goed te laten verlopen met KlikAanKlikUit-apparatuur moest de apparatuur tot voor kort eerst gebruiksklaar worden gemaakt door het instellen via codewielstjes. Dit is een oude methode. Tegenwoordig is er een nieuwe methode.

De ‘nieuwe methode’ omvat een digitaal signaal waarbij alle zenders, bijvoorbeeld een afstandsbediening, en ontvangers eerst met elkaar gekoppeld moeten worden om de unieke codes van het ontvangende apparaat uit te lezen.

 

De kostprijs is laag

Er zijn natuurlijk heel veel voordelen aan het klikaanklikuit systeem, maar een van de de voordelen van de KlikAanKlikUit-producten is de lage kostprijs. Je kunt vanaf €30 in veel bouwmarkten als een starterkit aanschaffen.

Dit is natuurlijk niet duur en waarom zou je het ervoor laten. Het is bovendien er veel zijdig;behalve voor het in- en uitschakelen van verlichting of het dimmen van lampen kan KlikAanKlikUit worden ingezet om bijvoorbeeld de zonwering te laten zakken of voor een draadloze deurbel. Dit zijn natuurlijk voordelen waar je erg vrolijk van wordt.

 

Toch zijn er ook nadelen aan dit systeem:

  1. Standaard is er geen bidirectionele communicatie mogelijk, waardoor feedback onmogelijk is.
  2. Bovendien is het draadloze signaal onversleuteld, waardoor de kans bestaat dat de buren onbedoeld apparaten in- en uitschakelen.

 

Producten

Er zijn echt heel veel producten in het assortiment van het KlikAanKlikUit systeem. Het is echt ontzettend geavanceerd. Dit is ook wat het systeem zo uniek maakt. Je kunt het zo gek niet bedenken of het is er. Je kunt hierdoor alles goed in je huis inrichten en aanpassen. Het is echt niet moeilijk om aan te sluiten en je wilt jezelf waarschijnlijk echt wel verrassen.

Dus laat jezelf niet uit het veld slaan en neem eens een kijkje in het assortiment van producten en ervaar de rijkheid van het systeem. Zo heb je draadloos en dimbare LEd-verlichting maar ook hele mooie schakelaars die je kunt inbouwen. Het assortiment bestaat echt uit nog veel meer producten en die zullen je alleen echt verbazen.

Advies

Voordat je de aankoop doe van het KlikAanKlikUit systeem is het van belang dat je eerst goed weet wat je wilt. Maak daarom eens een stappenplan. Je kunt hier in opnemen wat de stappen zijn die je moet doen om jouw huis van de goede verlichting te voorzien. Daarna maak je een lichtplan, dat is ook een onderdeel van je stappenplan.

Met een lichtplan weet je precies wat je nodig hebt en kom je ook niet voor onverwachte kosten te staan. Daarna kun je gaan bepalen welke verlichting je nodig hebt. Bijvoorbeeld: in je lichtplan staat dat je veel spotjes wilt. Je gaat dus kijken naar wat voor sporten ze hebben en hoe duur deze zijn. Of je wilt grondverlichting.

Je kijkt dan wat voor lampen je hebt en welke je nog moet hebben. Het is eigenlijk heel erg simpel, maar je moet wel een plan hebben. Met een plan kom je namelijk een heel eind en weet je ook precies wat je aan moet schaffen. Hierdoor heb je een beter overzicht op de kosten. Je kunt daardoor de kosten goed beramen en alles op een rij zetten.

Dit bespaart je veel geld omdat je niet meer aanschaft dan je nodig hebt. Voordat je tot koop overgaat is het ook belangrijk dat je informeert. Kijk eens rond in de diverse websites. Wat hebben ze? Wat zijn de prijzen? Waar is het systeem het goedkoopst? Zijn er aanbiedingen? Vraag ook informatie op internet. Lees forums.

Lees artikelen en bezoek de website van het systeem. Alleen dan krijg je het inzicht dat je wilt en weet je zeker dat je het goede aanschaft. Neem dit advies dus goed aan en koop niet klakkeloos iets. Je kunt natuurlijk ook altijd naar de winkel gaan en daar informeren. Je kunt er vragen wat je nodig hebt? Wat ze bieden? Hoe het systeem werkt?

Het is in ieder geval een makkelijk en feilloos systeem en het werkt perfect om te gebruiken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *