AEG RX9-1-SGM review

AEG RX9-1-SGM review

Benieuwd naar de AEG RX9-1-SGM review? Hier lees je alle belangrijke productinformatie over de AEG RX9-1-SGM. Je leest welke voordelen deze robotstofzuiger heeft, maar ook welke nadelen. Na het lezen van deze review weet je precies of deze robotstofzuiger geschikt is voor jou.

AEG RX9-1-SGM review

Deze AEG RX9-1-SGM is een van de meest luxe robotstofzuigers die je maar kunt vinden. Hij ziet er niet alleen heel stijlvol uit maar heeft ook heel veel goede eigenschappen die je bij andere robotstofzuigers in deze prijsklasse niet zal vinden.

De technologie is geavanceerd en revolutionair. Nadat we deze robotstofzuiger getest hebben kwamen we er direct achter dat hij doet wat AEG belooft.

De verpakking bij aankomst

Deze AEG RX9-1-SGM is bij aankomst heel mooi verpakt en straalt daarmee direct al luxe uit. Dit krijg je als je de AEG RX9-1-SGM bestelt:

  • AEG RX9-1-SGM Robotstofzuiger
  • Docking Station incl. Oplader
  • 2 Zijborstels
  • 1 HEPA Filter
  • 1 Vloerborstel
  • Gebruikers handleiding

De installatie van de AEG RX9-1-SGM

Toen we begonnen aan de installatie van deze robotstofzuiger hadden we verwacht dat het niet makkelijk was om deze robotstofzuiger klaar te maken voor gebruik. Maar dankzij de duidelijk handleiding was de
AEG RX9-1-SGM binnen enkele minuten klaar voor gebruik.

Ook was de batterij al direct voorzien van voldoende stroom om direct te gebruiken. Toch hebben we de robotstofzuiger eerst in het laadstation gezet om de installatie te volbrengen.

Via de Appstore of Playstore kun je een app downloaden om je
AEG RX9-1-SGM robotstofzuiger stap voor stap klaar te maken voor gebruik. De installatie was in minder dan 2 minuten voltooid en zo is de robotstofzuiger verbonden met mijn smartphone.

De functies van de AEG RX9-1-SGM APP

De app is goed in elkaar gezet waardoor het makkelijk te gebruiken is. Alle functies zijn makkelijk te vinden waardoor je er geen technische kennis voor nodig hebt.

Met de app kun je de AEG RX9-1-SGM opdracht geven om terug te keren naar het laadstation. Ook kun je een tijd instellen wanneer hij automatisch terug gaat naar het laadstation.

Wat me vooral verbaasde was dat nog geen seconde nadat ik op de knop drukte om terug te keren naar het laadstation, de AEG RX9-1-SGM direct reageerde en zijn weg vervolgde naar het laadstation. De reactiesnelheid van deze robot is echt waanzinnig.

Ook zorg je ervoor dat als je de app installeert, software updates voor de robotstofzuiger automatisch geïnstalleerd worden via je smartphone. Wat ik wel jammer vond aan de app is dat je geen map kunt aflezen van de route die de AEG RX9-1-SGM robotstofzuiger heeft afgelegd. Ook is de robot niet bestuurbaar vanaf je smartphone.

Smart navigation functie

Een nieuwe functie van deze robotstofzuiger is de smart navigatie. Deze robotstofzuiger is namelijk voorzien van zowel een camera als een laser. Al direct bij de eerste test kwam ik erachter dat de robot hele goede wegen aflegt en bijna niet hoeft te corrigeren. Er zijn maar weinig robotstofzuigers die zo een goede navigatie hebben als de AEG RX9-1-SGM

Ontwijken van obstakels en drempels

Met veel andere robotstofzuigers die we getest hebben was het een groot probleem dat de stofzuiger geen drempels overkwam. Met de AEG RX9-1-SGM had ik hier geen enkel probleem mee. Wel moet je er rekening mee houden dat deze robotstofzuiger niet over drempels heen komt die hoger zijn dan 3 cm.

Aangezien de drempels in mijn huis 2,1 cm zijn had ik hier dus geen enkel probleem mee.

Batterij duur van de AEG RX9-1-SGM

Met een volgeladen accu kan de AEG RX9-1-SGM robotstofzuiger ongeveer 60 m2 afleggen. Voor hele grote huizen is dat te weinig en zal je dus twee programma’s moeten instellen.

Maar in mijn appartement van 43 m2 gaat deze robotstofzuiger gewoon in een keer door en heeft ie na het stofzuigen van mijn hele woning nog steeds batterij genoeg om terug te keren naar het laadstation.

Het grootste voordeel aan deze robotstofzuiger vind ik dat de AEG RX9-1-SGM automatisch terugkeert naar zijn laadstation. Hierdoor is de robotstofzuiger voor elk programma dat je maakt direct klaar voor gebruik.

De prestaties van de schoonmaak

Zoals altijd beloofd AEG dat je kwaliteit krijgt als je kiest voor het merk. Ook in het geval van de AEG RX9-1-SGM is dit zeker het geval.

Nadat de robotstofzuiger zijn weg heeft afgelegd voor het schoonmaken van een kamer, zijn we belangrijke plekken zoals de hoekjes en randen eens goed nagegaan.

Omdat wij honden in huis hebben was het vooral belangrijk om te kijken of we geen hondenharen meer tegenkwamen. Na de check kwamen we tot de conclusie dat het echt goed schoon was. Het leek net alsof we zelf stof gezogen hadden. Dit was voor ons best een verrassing.

Vuil verwijderen uit de AEG RX9-1-SGM

Na een aantal stofzuig beurten is de opslagtank van de robotstofzuiger vol. Het enige dat je dan hoeft te doen is de opslag bak uit de stofzuiger te halen en hem leeg te gooien in de vuilnisbak. Met één klik klik je de stofzuiger open en verwijder je de opslag.

Door het filter komen er geen grote voorwerpen in de robotstofzuiger waardoor je niet bang hoeft te zijn dat hij snel kapot gaat.

Conclusie

Van alle robotstofzuigers die ik heb getest is de
AEG RX9-1-SGM zeker een van de beste robotstofzuigers die we hebben gezien. Vooral de navigatie dankzij de camera en de laser is heel bijzonder. Als je op zoek bent naar een kwalitatief goede robotstofzuiger raad ik je zeker aan te kiezen voor de AEG RX9-1-SGM.

Bekijk het product

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *